kolánk, a Don Bosco Iskola Kazincbarcikán működik a Magyar Katolikus Egyház egyik szerzetesrendje, a Szalézi Intézmény Fenntartónak köszönhetően.
A felvételnél fontos szempont, hogy a jelentkező fiatal és szülei fogadják el az iskolában folyó katolikus keresztény hitéleti nevelést.
Intézményünk országos beiskolázású.

Távolról érkező, vagy rászoruló fiataloknak felújított fiúkollégiumunkban biztosítunk elhelyezést.

Felvételi eljárás: A felvételi eredmény megállapítása az általános iskolai tanulmányi eredmény alapján történik. Írásbeli felvételi vizsga valamint szóbeli meghallgatás nincs.

Technikumba (5 év) várjuk azokat a tanulókat, akik olyan szakmát választanak, amely érettségi vizsgához kötött. 

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást és az alulteljesítőkkel, lemaradókkal, a problémás, hátrányos helyzetű, a nehezen kezelhető, veszélyeztetett tanulókkal való felzárkóztató foglalkozást. Változatos módszerbeli megoldások segítségével a tanulók közt meglévő műveltségbeli, képességbeli különbségeket kezelni tudjuk, igyekszünk megteremteni az esélyegyenlőséget, hogy a választott iskolát eredményesen elvégezzék.

Választható technikumi ágazatok:

1.       Szépészet ágazat:

·         Fodrász

2.       Szociális ágazat:

·         Kisgyermekgondozó-nevelő

3.       Épületgépészet ágazat

·         Épületgépész technikus

Esti évfolyam: (2 év) Kizárólag érettségi vizsgára történő felkészítés, azon felnőttek számára, akik szakma megszerzése után érettségizni szeretnének.